Anderhalve meter

De ondernemers hebben in hun winkel diverse maatregelen genomen om zo veilig mogelijk te winkelen. In de buitenruimte neemt de gemeente maatregelen. Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook: ontdeknoord

Ontspannen winkelen!

De komende tijd richten we de Noorderboulevard (tijdelijk) iets anders in om steeds voldoende afstand te kunnen houden. Iedereen moet op een veilige en ontspannen manier kunnen winkelen op de Noorderboulevard. Daarom creëren wij in overleg met ondernemers en politie op dit moment meer ruimte op de stoepen en straat. Het is u misschien al opgevallen dat er bloembakken en bankjes verwijderd of verplaatst zijn. Op deze manier hebben we al voor heel wat extra ruimte gezorgd! Natuurlijk plaatsen wij alles weer terug zodra het kan. De komende tijd worden nog meer acties uitgevoerd.

Parkeerplaatsen voor fietsen

Als experiment worden tijdelijk vier fietsparkeerplaatsen aangelegd in de Zegwaardstraat en Burgemeester Roosstraat, en drie in de Zwart Janstraat. Door middel van vlonders wordt extra ruimte gecreëerd waar fietsen netjes geparkeerd kunnen worden. Als dit werkt dan kijken we of er meer van dit soort parkeerplekken kunnen komen. Op brede stukken trottoir komen bovendien een paar fietsvakken.

Extra zebrapad

Om ervoor te zorgen dat automobilisten rustiger rijden zijn onlangs extra tijdelijke verkeersdrempels geplaatst. Deze blijven in ieder geval tot het einde van de corona tijd liggen. Om ervoor te zorgen dat voetgangers op meer plekken veilig kunnen oversteken plaatsen we binnenkort een extra zebrapad ter hoogte van de 1e Pijnackerstraat.

Voor meer informatie en alle updates over de winkelstraten kunt u terecht op onze Facebook pagina.

Menu